Jag strävar hela tiden efter att ha en liten kattgrupp här hemma. Detta för att varje individ ska få det utrymme, omvårdnad och kärlek som dem behöver för att må bra. Jag lägger också stor vikt vid att kattgruppen som bor hemma ska samspela fint med varandra och på så vis leva i harmoni.

För att kunna möjliggöra detta och samtidigt komma vidare i mitt avelsarbete så använder jag mig ibland utav fodervärdar.


Vad innebär det att vara fodervärd?

  • Du som fodervärd betalar inte någon köpesumma för katten. Katten ägs utav mig som uppfödare fram tills att fodervärdsavtalet är uppfyllt. Därefter övergår foderkatten i fodervärdens ägo.
  • Jag som uppfödare betalar alla kostnader som rör avel och kattungar. Medan du som fodervärd står för kostnader som rör foderkattens dagliga behov, så som foder, kattsand, vaccinationer, klösmöbel, veterinärvårdsförsäkring. osv.
  • Du som fodervärd bär ansvaret för kattens dagliga skötsel och omvårdnad.
  • Om foderkatten är en hona så födds hennes avtalade kullar hemma hos fodervärden. Fodervärden ansvarar då för kattungarnas dagliga omvårdnad och får som bonus äran att uppleva denna fantastiska tid då kattungarna växer upp. Jag som ägare/uppfödare står för alla utgifter som har med kattungarna att göra. Så som foder, kattsand, stamtavlor, vaccinationer, försäkringar med mera.
  • Jag finns självklart som stöd och support och finns givetvis tillgänglig när än hjälp kan behövas. Det yttersta ansvaret för kattungarna har jag som uppfödare.
  • Det är viktigt att du inte bor allt för långt bort ifrån mig. Max 40 min.
  • Är foderkatten en hane, så kommer vi överens om vart parningarna ska äga rum. Antingen hemma hos fodervärden eller hos mig.
  • När katten inte längre ska gå i avel kommer den att övergå i fodervärdens ägo som kastrerad sällskapskatt.
  • För att vara fodervärd behöver du inte ha tidigare erfarenhet utav kattavel. Men ett genuint intresse för katter är ett måste.
  • För att detta ska fungera på bästa sätt är det viktigt att vara införstådd med att detta är ett samarbete, där en rak kommunikation är oerhört viktig. Det krävs också att personkemin oss emellan stämmer väl.

Om du känner att detta skulle kunna vara något för dig så är du varmt välkommen att skriva ett mail och berätta om dig och hur ditt liv ser ut. Därefter tar jag kontakt och om allt känns bra så långt så bokar vi in ett besök där du får komma hem och träffa mig och mina katter. För mig är det oerhört viktigt att du känner samma förtroende för mig som uppfödare som jag känner för dig som fodervärd. Vi ska båda kunna njuta och glädjas över detta samarbete.